Pozvánka na zářijové závody

Zdravíme závodnice a závodníky!

Podzimní sezóna již pomalu klepe na dveře a proto bychom Vás rádi pozvali na víkend 13.-14.září. Zde se v sobotu dopoledne nejprve odehraje 6.kolo Českého poháru štafet s centrem Šárovcova Lhota – Libín; poté Lokomotiva Trutnov uspořádá 10.kolo Českého poháru a Žebříčku A, kterým bude sprint v Hostinném. Program v Královéhradeckém regionu potom vyvrcholí v neděli ve Smiřicích, které budou kulisou Mistrovství České republiky sprintových štafet, tedy závodu, který má po letošním světovém šampionátu v Itálii premiéru také u nás.

Každý závod má svoji webovou stránku, kde je možné nalézt potřebné informace. Vybíráme několik základních:

MČR sprintových štafet bude mít centrum na místním fotbalovém stadionu. Poběží se v městské zástavbě a přilehlém parku, se zanedbatelným převýšením. Ředitelkou je zkušená organizátorka Hanka Teplá, k osobě hlavního rozhodčího (Michal Jedlička) jistě není třeba nic dodávat, a ke staviteli (Eda Šmehlík) také ne. Závod hlavní dospělé kategorie proběhne pod dohledem televizních kamer, den poté by se měl vysílat záznam na ČT SPORT. Pro závodníky, kteří nebudou startovat v závodě štafet, bude připraven veřejný závod jednotlivců na tratích MČR dospělých.

Závod ČPŠ po několika letech navštíví terén Hořického Chlumu, čili zalesněný hřbet, porostově pestrý, se střední sítí komunikací, pozůstatky těžebních činností, ve svazích hodně erozních rýh, místy kameny. Ředitelem zde bude Karel Toužil, tratě staví David Hepner, nad kterým jako hlavní rozhodčí bdí Martina Hepnerová ;-)

Jste vítáni!


Jakub Weiner | 6.9.2014

zpětzpět