Dorostenky bronzové, muži 4.

O víkendu se běžela v Buku u Příbrami poslední dvě Mistrovství ČR.
V sobotním závodě štafet svými výkony příjemně překvapily dorostenky: Štafeta ve složení Lenka Svobodová - Eliška Fundová - Kája Teplá si doběhla pro bronzové medajle! Úspěchem je také nepopulární čtvrté místo mužské štafety ve složení David Hepner - Eda Šmehlík - Michal Jedlička. Obě jmenované štafety musely o svá umístění bojovat až do posledních metrů - jejich doběhy se zařadily mezi nejzajímavější finiše závodu.

Nedělní závod klubových družstev začal smolně vlastně už v sobotu třemi podvrknutými kotníky a následnými změnami v soupiskách.

Jednak tím se stalo družstvo dorostu neúplné a zdraví členové nastoupili na prvních pět úseků vpodstatě jen pro radost.

Zajímavě se vyvíjel závod dospělých: Béčkové družstvo až do třetího úseku statečně drželo krok s Áčkem, poté však Áčko začalo stahovat a nakonec by z toho bylo pěkné sedmé místo, nebýt chybně oražené kontroly (záměna 63 / 83) na posledním úseku. A tak byl smutek. I Mistr se někdy utne... Slušnými výkony si B-družstvo ve složení Kuba Stulík - Martina Hepnerová - Roman Paclík - Lenka Doležalová - Kuba Weiner - Tereza Teplá - Zdeněk Šabatka zajistilo 17. místo a přineslo potřebné body do celkového hodnocení České ligy klubů.

A tak jediným výrazným nedělním úspěchem, na kterém měl podíl náš závodník, je PRVNÍ MÍSTO žákovského áčkového družstva východčeské oblasti, na které ho posunul finišmen Vojta Netuka. 


Honza Netuka | 27.9.2010

zpětzpět