Skupina dorostu


Stacionární tréninkový kemp (STK) ve Švédsku, Partille, 12.-21.8.2023

Jiří Čečka | 25.9.2023

Koncem druhého srpnového týdne se výběr našich dorostenců vydal společně s PHK na STK do Švédska. Ubytováni jsme byli v Partille Vandrahem, kde jsme si vařili sami po službách. V okolí Göteborgu pro nás bylo připraveno 11 tréninků v typicky švédských terénech. Po každém náročném dni trénovaní na severu nás čekal mapový rozbor za pomoci 3drerunu a našeho ambasadora Ondry Metelky. Čas zbyl i na výlety po okolí. Třeba na návštěvu městské části Haga v Göteborgu. Dostalo se i na muzeum moderního umění nebo botanickou zahradu, případně muzeum Volva. Po dvoufázovém dni severně od Göteborgu jsme se prošli po ostrově Öckerö. Naše dobrodružství jsme zakončili před odjezdem trajektu na krásné písčité pláži východně od Ystadu. Tímto také chceme poděkovat všem trenérem a řidičům za jejich služby.

Anežka a Marťa

 

Fotky jsou tady.

 

Zpovědi ostatních účastníků:

Kájis:

Byla to bomba. Moje oblíbená vzpomínka je jak se úplně unavený holky válely na zemi a kopaly do dveří. Užila jsem si omr se západočechy. https://youtu.be/U-b5gDWVnps?si=e48xdgO0qhr6XYnL

Matěj:

Bylo to fakt supr. Získal jsem hodně zkušeností a posunulo mě to a tak

Mače:

Výborný, ještě dospávám. Bylo to velmi intenzivní a po trenérské stránce náročné, ale mám radost z mých svěřenců.

Jirka:

Noo hele rýmička a kašílek.. ale nee... Nezávisle na ob mi je ve Švédsku dobře, už jen co vystoupím z trajektu. Je to tam velmi příjemné, pohodové a klidné. Jinak samozřejmě v lese bylo krásně.

Barča:

Bylo to dobrý. Po bouřce jsem viděla losa. Trochu jsem se bála, ale naštěstí byl daleko. Terény pro mě byly nové. Dost mi to po mapové stránce pomohlo.

Radek Jakubský:

Bylo to krásný. Byla tam dobrá parta mladých lidí, ze kterých sršilo nadšení. Ze švédské přírody jsem byl unešen. Překvapilo mě, jak jsou švédi velmi venkovní a sportovně založení. Spoustu lidí a rodin na kolech či běžců. Terény nádherný, to se tady u nás nezažije. Ty kamenné plošiny a těžký terén.. Když se člověk ztratil, tak se mohl zastavit a aspoň se kochat.

Mimo jiné atmosféra v autech byla super. Kluci mě inspirovali hudbou z playlistu růžová tyč. Vaření byla makačka, ale propojovalo to kolektiv.

 

P.S. Text byl redaktorem upraven pro účely publikace na webu - emotikony byly vymazány.




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář: