SUDETY TOUR 2010

V sobotu 12.6. 2010 jsem se vydal na silniční závod SUDETY TOUR. K tomuto šílenému nápadu mě pomohl Matěj Peths, ale již po závodě jsem za to hodně rád :).
V úterý jsem si vypůjčil silničku od Jéni Jirana a začal jezdit, aby mi to nebylo cizí. Ve čtvrtek před závodem se jel se mnou projet Véna. Ten mi ochotně na prosbu, jestli by mi nepujčil tu svoji, protože ta Jéňova mi byla delší, vyhověl. Tudiž v pátek jsem si střihl eště jeden trénink a večer očekával Matese, který mě poučil o různých fintách při silničním závodě a taktice.

Závod začínal v Teplicích nad Metují a čekala na mě trať dlouhá 100km s 2100m převýšení. Startu jsem se hodně bál a pár pádů v mé těsné blízkosti tomu moc nepřidalo, ale asi po 10km jsem se do toho dostal. Do 50km jsem jel v balíku (ne toho vedoucího) a snažil se držet čela. Po jednom výjezdu a následné občerstvovačce na 53km jsem cukl s jedním borcem a rozhodli se jet sami. Ovšem asi po 10km jsme byli dojeti balíkem a opět jsem se zařadil do něj, kde jsem si trochu odpočinul a na občerstvovačce na 72km, kde většina závodníků z balíků stavila a jedla (většina z nich jela dlouhou trať), tak jsem si říkal, že zkusím sám cuknout a to se mi povedlo. Postupem času jsem se od balíku pořád vzdaloval a stáhl pár samostatnejch borců. Asi na 80km jsem dojel Matese, kterej se necejtíl nejlépe (zdravotní problémy) plus mu blbnula přehazovačka, kterou poté v posledním kopci před cílem urval lanko. Do posledního kopce před cílem (dlouhý 3km a převýšení asi 180m) jsem vjížděl se dvouma borcema, ovšem jeden byl totálně vytuhl a druhej mě teda říznul. Nakonec jsem závod zvládl za 3:24 hod. na celk. 61. místě na krátké trati (v kategorii 26.)


konec 31/1/2020 | 13.6.2010

zpětzpět