M ČR štafet, sprint a klasika s hromadným startem v Hamru

Centrum štafetového mistrovství a dvou individuálních závodů bylo ve známém kempu Zátiší, který si my starší pamatujeme z Bohemia 95. Ale letos jsme se plně soustředili na závodění.

Úvodní sprint se jel v areálu rekultivovaného uranového dolu a byl to sprint skoro jako z metodické příručky. Rychlý les s množstvím cest, který vyžadoval dost pozornosti na správné odbočování. Jedla vyhrál áčka a Šába si vyjel béčko, k tomu dvě brambory od Vény a Míry.

Odpolední štafeta měla opět medailové ambici a po dvou čtvrtých místech z předchozích dvou let řada lidí doufala, že by to mohlo být lepší. V lese přibyl proti dopoledni písek a objevil se první velký kopec. I tak to byl ale hodně rychlý a vyrovnaný závod, kde každá minuta chyby se hodně projevila. Rozjezd všech tří slávistických štafet byl poměrně vyrovnaný, ale nějakou minutku na první jsme ztratili. Na druhém úseku vytáhl Lukáš Ch. nejrychlejším časem na úseku áčko blízko k medaili, ale reprezentanti na třetích úsecích nějakou komplikaci nepřipustili.

Nedělní klasika byla českou premiérou závodu s hromadným startem. Závod byl s řadou zajímavých voleb, snad jen škoda značné nevyrovnanosti jednotlivých farst. Přeci je rozdíl jestli velký kopec někdo jede po pár minutách a někdo po hodině a půl. Na bednu se podíval opět Jedla, ostatní už byli hodně za desítkou.

 

Stránky závodu

 

Sprint

HE – 38. Marek Jedlička

H21A – 1. Michal Jedlička, 4. Václav Husák, 17. Petr Hanovec, 39. Lukáš Jedlička

H21C – 2. Zdeněk Šabatka, 4. Miroslav Slovák, 15. Michal Zaydlar, 28. Martin Netuka, 40. Jan Havlas

 

Štafety

9. - Václav Husák, Lukáš Chmelař, Michal Jedlička

17. - Lukáš Jedlička, Marek Jedlička, Petr Hanovec

36. - Zdeněk Šabatka, Miroslav Slovák, Martin Netuka

 

Klasika, hromadný start

HE – 34. Marek Jedlička

H21A – 3. Michal Jedlička, 15. Lukáš Chmelař, 16. Václav Husák, 29. Lukáš Jedlička, 42. Petr Hanovec

H21C – 21. Michal Zaydlar, 28. Martin Netuka, 33. Zdeněk Šabatka, 37. Jan Havlas


Petr Hanovec | 1.7.2010

zpětzpět