V sobotu večer, v neděli ráno

Jarní část sezóny se už naplno rozjela, o víkendu byl totiž na programu první letošní MČR (v nočním OB) + první áčkový sprint.
Sobotní mistrovství se konalo v Horní Brusnici na Holubím vrchu. Stavitel připravil tratě kolísavé kvality (viz cestovka v H21, celá trať juniorek nebo D16 na úrovni D12), cesty byly využívány až nezdravě často. Terén byl rychlý, ne moc kopcovatý, v lese to prostě odsýpalo. Z nás to nejvíce odsýpalo Nikče, která se sice tříminutovou chybou na jedničku připravila o zlato, ale i zisk stříbrné medaile je skvělým vstupem do sezóny! Andrea si vyrovnaným závodem doběhla pro 9. místo v juniorkách a Vojta se i přes mírné žaludeční problémy vymotal po necelých 94 minutách z lesa, což stačilo na 29. místo mezi chlapy.
V neděli dopoledne jsme se vydali navštívit Rumcajse a spol. do Jičína. Mrazákem vytyčený sprint byl nápaditý, s mnoha pěknými volbami. Nikča se opět nevyvarovala pár chyb, stále to ovšem stačilo na pěkné 5. místo v D18A. Andrea dosprintovala do cíle jako desátá a Vojta v H21A skončil dvanáctý.


Vojtěch Netuka | 16.4.2018

zpětzpět