První 3 dny ve Švédsku

Odjezd na Tiomilové soustředění probíhal standardně jako každý rok: Hradec-Jičín-Rostock-trajekt-Trelleborg. Pro zpestření jsme po vylodění zamířili ke Kristianstadtu na pobřeží do dun. Byla to taková malá rozcvička, kterou všichni zvládli na jedničku – samý mech, dohlednost vysoká, všude duny. Teplota vzduchu vzrůstala, teplota moře nikoli, přesto si málokdo nechal ujít první letošní koupel. Správnou otužileckou metodiku předvedl Vorel, nikdo to ale nezopakoval a tak byl jediný, kdo si to opravdu užíval. První den jsme už víc nestihli, dojezd do klubovny trval dalších 7 hodin. Klubovna SK Snättringe nás uvítala stejně jako před 4 lety, vše zůstalo při starém a ani nám nevadí, že je nás tu více a prostoru méně.

Druhý den byl přivykací. Linie od Míci byla pro polovinu prvním tréninkem na severu. Zkušenější vyrazili sebevědomě do lesa a pak hlásili „šel jsem si svou vlastní linii“ „nevím, kudy vedla ta linie, já jsem se hezky proběhl“. Proto jsme doufali, že při druhém tréninku (korálky od Míry), se už budou všichni vracet s tím, jak to pochopili a že ten terén je tu skvělý. Mnozí se ztratili už na postupu na 2.kontrolu, pak už to prý bylo lepší.

Dnes dopoledne jsme se probudili do krásného slunečného rána. Společná rozcvička s Viktorem a výborná večeře od Páji určitě přispěly k významnému zlepšení v orientaci a tak se každému z nás minimálně dva okruhy ze čtyř povedly i při zvýšené rychlosti běhu.

Odkaz na průběžně aktualizované fotoalbum.

 




konec 4/2/2020 | 23.4.2018

zpětzpět