Skáče klokan k Táboru

O víkendu proběhl jeden z vrcholů letošní o-sezóny. MČR ve sprintu v Táboře bylo vskutku lahůdkovou záležitostí, takový sprint u nás zase jen tak nepoběžíme. Uličky starého města nám řádně zamotaly hlavu i nohy, byl to zkrátka čistý orienťácký zážitek.
Své druhé letošní stříbro z MČR vybojovala Nikča, která v D18 po skvělém výkonu nestačila pouze na Klárku Nechanickou (OSN). První čtyři závodnice v této kategorii se vešly do rozmezí 12 vteřin! Svůj standardní výkon na pomezí TOP 10 předvedla v juniorkách Andrea, skončila jedenáctá. Honza bohužel nedokázal v juniorech využít svoji rychlost, na trati hodně váhal nad volbami postupu a nakonec z toho bylo 23. místo. Vojta chtěl v H21A do TOP 20, na trati zvolil jednu špatnou volbu, výsledkem byla 27. příčka (bez cizinců 22.).
Další den jsme se přesunuli kousek za město k místnímu "lesoparku" Pintovka, kde se běžela krátká. Lesík byl poměrně zarostlý, stráně nad řekou brutální, ale middlík to byl celkem pěkný. Ve spanilé jízdě letošním jarem pokračovala Nikola, do své sbírky přidala další vítězství a ujala se vedení v ŽA. Andrea opět bojovala na hranici desítky, na rozdíl od svých soupeřek nechybovala - 9. místo. Sympatický výkon podal v juniorech třináctý Honza, Vojta si bohužel vybral den blbec. Tak za týden na Plzeň, Vávro, na Plzeň!


Vojtěch Netuka | 23.5.2018

zpětzpět