Zimní lyžařské soustředění na Dvorské boudě v Krkonoších 31.1.-2.2.2020

Brzy ráno hned po vysvědčení v pátek 31. února jsme se sešli na Náplavce, abychom dojeli do Krkonoš. Na horách jsme vystoupili z aut a čekal nás výstup nahoru na Dvorskou boudu. Po 6km a šestistech metrech převýšení jsme dobyli chatu. Po obědě a menším odpočinku jsme vyrazili na pěší túru, protože nám ještě rolbou nestihli přivézt běžky. Došli jsme až k Výrovce odkud jsme mohli vidět Špindlerův Mlýn i Pec pod Sněžkou. Na malou chvíli jsme dokonce zahlédli i Sněžku.

Na konci dne jsme se učili jak namazat běžky.

 

Druhý den začal rozcvičkou už o půl osmé ráno. Po snídani jsme poprvé vyjeli na běžky. Cestou na Rozcestí trenéři rozhodli, kdo bude v jaké výkonnostní skupině.
Ve velmi rozmočeném sněhu jsme se stavili na stejných místech jako předchozí den. Když jsme se svým ne moc klasickým stylem rozjezdili, začali jsme pracovat na technice.
Po poledním klidu jsme šli zase makat tentokrát skrz bojovku, kterou nám připravili trenéři. S týmem jsme se vrátili mlhou táhlým kopcem úplně vyčerpaní. Alespoň jsme si potom zasloužili velkou porci borůvkových knedlíků. Večer nás čekala teorie a protažení.


Ráno nás probudila rozcvička, kde nám do obličeje lítaly krystalky ledu spolu se sněhem. V ne moc dobrém počasí nás po obědě čekal dlouhý sjezd k autům. A cesta domů.

Fotky jsou na tady.

 

Děkujeme za všechny trenérům, jaká soustředění nám připravují. Děkujeme.

 

Kája, Petr, Mára, Anežka Ch., Jana


Jiří Čečka | 11.3.2020

zpětzpět