Vzpomínka na Jíru Paclíka

Dnes je tomu přesně 10 let, co jsme v italských Dolomitech přišli o skvělého kamaráda a oddílového kolegu Jíru Paclíka.
Jíra se orientačnímu běhu ve Slavii věnoval od svých devíti let. Byl to fyzicky velmi zdatný borec, který vynikal nejen v orienťáku, ale také v krosech a na běžkách. V našem sportu se postupně propracoval až do české reprezentace a v roce 1995 se zúčastnil Juniorského mistrovství světa v Dánsku, kde obsadil na krátké trati nádherné 16. místo. Mezi jeho největší domácí úspěchy patří zlatá medaile z M ČR klubů v roce 1991 v kategorii dorostu, stříbrná medaile z M ČR štafet v roce 1992 v kategorii dorostu a bronzová medaile z M ČR štafet v roce 1998 v kategorii dospělých.
Jíra byl nejen výborný orientační běžec, ale také skvělý kamarád a tréninkový parťák. Vzpomínky na něj nám zůstanou navždy.

V neděli 14.6. uplynulo přesně 20 let, co jsme v italských Dolomitech přišli o skvělého kamaráda a klubového kolegu Jíru Paclíka.

Jíra se orientačnímu běhu ve Slavii věnoval od svých devíti let. Byl to fyzicky velmi zdatný borec, který vynikal nejen v orienťáku, ale také v krosech a na běžkách. V našem sportu se postupně propracoval až do české reprezentace a v roce 1995 se zúčastnil Juniorského mistrovství světa v Dánsku, kde obsadil na krátké trati nádherné 16. místo. Mezi jeho největší domácí úspěchy patří zlatá medaile z MČR klubů 1991 v kategorii dorostu, stříbrná medaile z MČR štafet 1992 v kategorii dorostu a bronzová medaile z MČR štafet 1998 v kategorii dospělých.

Jíra byl nejen výborný orientační běžec, ale také skvělý kamarád a tréninkový parťák. Vzpomínky na něj nám zůstanou navždy.


Michal Jedlička | 12.6.2020

zpětzpět