Klokan Bike Team


7. a 8.. kolo ČP MTBO - Jedovnice

Václav Husák | 23.6.2012

Minulý víkend se bikeři s volantem na řidítkách sjeli do kempu v Jedovnici, kde za slunečného počasí v okolních lesích trhali řetězy, ohýbali patky svých přehazovaček, trápili se v žaketech a sem tam našli nějakou tu kontrolu. Ale popořádku...

V sobotu se jel poměrně zajímavý a orientačně náročný middle v rovinatější části lesa. Většina klokanů zajela svůj standard, pouze Zuzka a já jsme tak nějak víc řešili problémy s kolem než záludnosti trati. Zuzka pár kontrol před cílem přetrhla řetěz a tím pro ni závod bohužel skončil. Já nestihl vyměnit pevnou vidlici za odpruženou, což v daném terénu představovalo poměrně velký handicap. Navíc mi vlivem předchozích závodů v deštivém počasí odešla přední brzda, která nešla používat a ještě mi dopřála během závodu autentickou zvukovou kulisu. Výsledkem bylo napůl neovladatelné pištící kolo, což s mojí neúplně dobrou volbou postupů vedlo k nejhoršímu výsledku v sezóně.

Sobotní večer a nedělní brzké ráno se neslo ve znamení koupání, oprav kol, sledování fotbalu, lehké konzumaci (jak kdo) piva a ranní rozvičky v podobě vyplašení loupeživé bandy našich nepřizpůsobivých spoluobčanů přeškolního až školního věku (kdo to má sakra poznat). Pouze díky Márovu lehkému spánku nedošlo ke škodě na majetku, později případně na životech :-) Nejvíc by měl děkovat Ury, který měl na nočním stolku peněženku, ale ten si moc nepamnatuje, protože se ho netýkala poznámka o lehké konzumaci.

V neděli se jel kopcovitý long v poměrně slušném vedru, což nejvíce nesedlo opět defektující Zuzce a samozřejmě značně dehydratovanému Urymu, jenž vyrazil bez občerstvení a do cíle doslova dožaketil v časech připomínající závody v ultralongu. My ostatní jsme se s tím vypořádali se ctí a i když tentokrát žádná medaile necinkla, závody i dokonalé počasí jsme si užili.

 

Výsledky SO middle:

D 21 E Jedličková Zuzana DISK

 

H 21 E 37. Jedlička Marek

H 21 A  9. Hepner David, 27. Husák Václav, 28. Jedlička Lukáš, 31. Netuka Martin, 34. Hanovec Petr

H 21 C 13. Vojta Marek

 

Postupy middle

 

Výsledky NE long

D 21 E Jedličková Zuzana DISK

 

H 21 E 28. Jedlička Marek

H 21 A  9. Husák Václav, 10. Hepner David, 26. Jedlička Lukáš, 37. Netuka Martin, 43. Hanovec Petr

H 21 C 23. Vojta Marek

 

Postupy long

 

Stav Českého poháru 2012 po 8.kolech:




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář: