Klokan Bike Team


RockyMan 2012

Michal Jedlička | 16.9.2012

V sobotu 28.7. se na území tří států (ČR, Polska a Německa) uskutečnil jeden z nejnáročnějších orientačních vytrvaleckých duatlonů zvaný RockyMan. Na trati skládající se z 5 km klasického OB, 160 km MTBO a 8 km horského OB vybojoval skvělé 3.místo David Hepner. Po 10,5 hodinách závodění ho přitom od prvenství dělily pouhé 2 minuty. Na šestém místě do cíle dorazil Michal Jedlička, ale jeho ztráta na medailisty byla již téměř dvouhodinová. Závod za více než třicetistupňového vedra a po jedné podvečerní průtrži mračen, nakonec dokončilo 13 borců ze 16 startujících.

 

Zraněná achilovka je důvodem, proč se Heppy od vánoc místo běhání věnuje horskému kolu. A na jeho cyklistické formě to je pořádně vidět. Na začátku července se na závodech ČP v MTBO v Doksech v kategorii H21A podíval na bednu, zajel parádně svůj druhý úsek na M ČR ve štafetách a výrazně přispěl k 5. místu mužské štafety SHK, týden na to na Bike Adventure skončil se Štěpánem Skripnikem na 6. místě a za další dva týdny bojoval o prvenství na legendárním RockyManovi.


Skupinka tří nejlepších závodníků vykrystalizovala záhy po startu tj. cca po 2,5 hodinách a svůj náskok na pronásledovatele postupně navyšovala. Čekalo se tedy, jestli si na 160 km dlouhé MTBO části s 22 kontrolami někdo vybere slabší chvilku a odpadne. To se nestalo ani při zdolávání 450 výškových metrů na polský vrchol Kamienica, kde se unavená kola nechala půl hodinu nést svými ještě více unavenými páníčky. A tak se nakonec o vítězi rozhodovalo až v závěrečné disciplíně, kterou byl horský OB. Poslední kontrolu vzdálenou cca 15 minut od cíle razila na prvním místě společně dvojice David Hepner a Miro Kovář, v tu chvíli třetí Ctíba Podrábský už pár desítek sekund ztrácel. Jaké pak bylo v cíli překvapení Heppyho a Mira, když protínali cílovou čáru a za ní uviděli Ctíbu, který je dostal lepší volbou a nakonec se stal RockyManem. O druhém a třetí místě nakonec rohodovala „cílová fotografie“.

 

Stránky závodu: http://www.laciga.eu/rockyman/2012/index.htm




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář:

Chmelda: Hodně dobře vy

17.9.2012
Jedla: Při "úklidu v počítači" jsem narazil na tento starší rozepsaný článek. Moc toho není, ale aspoň něco pro náš archív.

16.9.2012