Já a model SHK - první oťukávačka

Chlapci a děvčata, sice v tom nevidím úplně největší smysl, ale Vask to chce a já si nechci rozhněvat kauče ;-) Takže bych Vás měl seznámit s průběhem mého prvního setkání s tréninkem, který se stane naším vzájemným měřením a také kritériem pro nominaci do štafet. Jestli správně chápu kaučův záměr, tak i vy ostatní budete mít možnost se se svým prvním pokusem zde svěřit ;-) Pokud je zde někdo, kdo vůbec netuší o čem je řeč (hanbáá), tak fofrem do KISu - oddílové informace/model SHK.


Nejdřív obecně. Výborná myšlenka! Zaprvý - vzájemný porovnání, za druhý - mapová obtížnost (aspoň u prvních pokusů); především proto, že to je na vrstevnicovce; a za třetí - fyzická náročnost; valná část trati se odehrává ve svahu jižně od cesty na Kolibu, potom spolu s cestou na start a hlavně z cíle to není úplně zanedbatelný číslo, a hlavně v čem spatřuju zajímavej přínos - donutí to některý ortodoxní cestaře (pracovní označení "Kolibáři") udělat taky krok do terénu.


Takže a teď už trénink. V pondělí (30.6.) byla zima a po dešti, což jsou podmínky, kdy se sám v terénu (kromě svých okruhů) od května do září nebojím, takže ideální příležitost jít ten model. Tempo jsem zvolil velice nezávodní, tomu taky odpovídal čas. Proto jsem to taky nechtěl nikde větrat, ale prej teda musím... Jednička - mrcha jedna, nevidím kontrolu ("mlíko") a pokračuju vyhlížet nějakej další strom. Na dvojce dost váhám, která by to mohla bejt. Trojka konečně normálně nalezená kontrola. Na čtyřce zas nevidím mlíko (jsem prostě slepej...). S pětkou jsem spokojenej... Osmička - travička, paseka - naštěstí svítí. Devítka je taky z dálky vidět. Jedenáctku vím naposled dlouhou kupu, pak "koukám po lampionu". Před čtrnáctkou mě mate žlutej pruh a cesta... Sedmnáctka - minela a kolečko. Dvacet jedna - kromě toho, že zase nevidím mlíko, tak vyřizuju telefon (odpovídám na dotaz, na kolik minut si má Barbora nastavit mikrovlnku). Sběrka - traverz se mně nechce, je tam nějakej fekál; stahuje mně jinej strom. S cílem mám taky trochu potíže...


Sice to byl spíš výklus, ale spolu s kolem a cestou na start to už nějaký číslo je a teď ještě se doplácat skoro z Koliby zpátky (a pak kolo). Jinak čas teda něco pod hodinu, nevím přesně, řekněme 55. Nastavil jsem si laťku co nejníž, jak to šlo. Další pokus bude už vážnej ;-)


Jakub Weiner | 4.7.2014

zpětzpět