5.ZA - FINÁLE (sobota 7.3.) - info, délky, přihlášky

Bude poslední. Bude nejdelší. Bude nejférovější. Bude nejrychlejší. Bude nejtvrdší. Bude nejtěsnější. A bude z něj Model SHK no.2 ... 5.ZA - Finále.

 

Jakožto hlavní pořadatel tentokrát nebudu přítomen. Kontroly roznesu v pátek odpoledne. Mapy pro vás budou připravené v klubovně SHK. Vize je taková, že se sejdete jako vždy, rozeberete si mapy do mapníků aniž byste se na ně koukali, doběhnete na start (vyznačen na připravené mapě), rozvičíte se a někdo z později startujících si vezme na sebe úlohu startéra podle svých hodinek.

 

Podle startovky (bude vytištěna na zadní straně mapy s vyznačeným startem) pak budete mizet v lese. Do pěti minut odstartují všichni. Pokud přijde nějaký úplný nováček, který prozatím není mezi 40ti účastníky letošníku ročníku a není tak ve startovce, vystartuje v čase 5:00 s těmi, kteří běží mimo soutěž, těmi, kteří při svých účastech v ZA nezískali zatím ani bod a těmi, kteří poběží "kratší a lehčí".

 

Start a cíl ZA jsou od sebe 1km vzdušnou čarou a 1,2km po cestě. Zvažte vaše oblečení - není nikdo, kdo by ho přemístil do cíle. Následný Lauf tentokrát není, i tak se délka s rozklusem a výklusem blíží 10, resp. 11km.

 

startovka

Byla sestavena na základě bodových zisků v předchozích ZA, kdy se každému počítaly 3 nejvyšší bodové zisky (viz "proč/co/bodování"). Jeden bod je 10 vteřin. Startovka je zde. Ten, kdo chce běžet "kratší a lehčí", vystartuje v čase 5:00 bez ohledu na to, zda figuruje ve startovce na vyšší pozici.

 

délky

ZA 7km

kratší a lehčí 6km

rozklus 1,5km

výklus 2,5km

 

farsty? motýlky!

Všichni máte stejnou trať. Rozdělovací metodou budou motýlky. Ty nejsou očíslovány - nemáte dané pořadí motýlků ani směr, kterým máte motýlek oběhnout. Je to na vás, ale vaší povinností je rozdělit se kdykoli budete s někým při příběhu na uzlovku v kontaktu. V lese se tedy můžete potkat i "v protisměru".

 

přihlášky - do zítra, tj. do středy 4.3. 22h

Do komentářů napište "jdu" (+ příp. "kratší a lehčí"). Nechceme tisknout 20 map navíc, to je jediný důvod.

 

bodování

Jednotlivci - první kluk a první holka v cíli jsou vítězové ZA 2014/15 a dostanou věcné ceny od firmy X-iont. Kluby - dle pořadí v cíli budou pro účely týmové soutěže rozděleny body jako obvykle (počítá se umístění v cíli Finále, nikoli čas dosažený ve Finále - proto byl důležitý celý průběh seriálu a tedy i "nasazení" pro Finále). Z tohoto důvodu je nutné (a věřím, že pro vás všechny i zajímavé) zaznamenat po návratu do klubovny na kus papíru všechny výsledky (a všechny vaše časy v případě, že chcete porovnat své výkony ve Finále). Prosím, aby někdo z vás tento papír oscanoval a poslal mi ho na vaskac@email.cz. Budu tak moci zaznamenat výsledky do tabulky ZA na webu SHK.

 

slovo stavitele

Použijte veškerý um a instinkt týkající se vrstevnic, buzoly a odhadu vzdálenosti, které jste získali v přechozích kláních. Buďte přesní. V lese to bude vypadat jako při hodně našlapaném posledním úseku štafet (o to nám v celém seriálu, jakožto i ve Finále, hodně šlo - nácvik skupinového OB - stres atd.) - jděte si to svoje.

 

předání cen a putovního poháru

Proběhne na Jarním Poháru. Bude upřesněno.

 

enjoy


vask | 7.3.2015

zpětzpět