Cena východních Čech 2010

     Jedenáct žáků a žákyň se zúčastnilo poslední prázdninový víkend třídenních závodů Cena východních Čech, které uspořádali pardubičtí běžci v Železných horách. Vzhledem k deštivému počasí při první a druhé etapě se ukázalo jako prozíravé včasné zajištění ubytování v chatkách v kempu U letadla na Seči, kde bylo i centrum závodu a cíl poslední etapy. (První etapa se běžela v okolí Vápenného Podolu a druhá u obce Vršov.)



     Některým dařilo více, někomu méně, ale hlavní cíl účasti – po prázdninové přestávce znovu vzít do ruky mapu a samostatně vyrazit do lesa hledat kontroly – byl určitě splněn.
     Stříbrné medaile (i když byly příznačně z pardubického perníku) získali Honzík Langr (H10N) a Vojta Netuka (H14A). Kromě nich se na „velkou bednu“ vešli i Andrea Větříčková (4. v D12A), Petra Votroubková (6. v D12A) a Honza Gebrt (6. v H12A). Za zmínku stojí i 8. místo Davida Ryby v H12A.
     Kromě absolvování vlastních závodů jsme v sobotu odpoledne navštívili zříceninu hradu Lichnice a odtud podnikli výlet do divoké Lovětínské rokle.


Honza Netuka | 29.8.2010

zpětzpět