Trojkombinace v Jeseníkách

Mokré a kopcovaté - přesně těmito dvěma slovy by se daly charakterizovat proběhlé štafety v rekreačním areálu Třemešek na jižním okraji Hrubého Jeseníku. Účast byla relativně hojná, stavěli jsme tři pánské a dvě dámské štafety, zamrzela neúčast opor Lyžníka, Lenky a Nikoly.
Trojkombinace Šumperk
Ještě předtím v sobotu dopoledne jsme si ale střihli pěkný sprint v Šumperku a zaznamenali několik pěkných umístění (10. Andrea D20A, 11. Ráďa H20A, 16. Kája W21E, 11. Vojta H21A). Pak už byl ale čas na přesun do Třemešku: V sobotu se opět nejvíce dařilo ženám - áčko ve složení Kája-Marťa-Zuzka doběhlo osmé, béčko (Andrea-Míša-Áďa) sedmnácté. Pánům nevyšla sázka s Chmelisem na prvním úseku, a navíc Vojta v lese neorazil všechny terčíky, a tak se nakonec nejlépe umístilo 18. béčko (Honza-Ráďa-Míca), céčko (Starda-Dan-Bob) o fous nad body 39., a áčko tedy bohužel DISK.
Na neděli zůstaly dámské soupisky stejné, pánové udělali škatulata (mj. přijel Eda), a tak z toho byl souboj mládí a zkušeností. Více se dařilo zkušeným (Hop-Míca-Eda), kteří si doběhli pro 24. místo, mládí (Honza-Ráďa-Dan) doběhlo dvaatřicáté. V céčku bohužel Starda strávil v lese dost času hledáním čipu, tudiž byla štafeta odsouzena k pobytu na chvostu startovního pole (46. Starda-Vojta-Čmelda). Naopak ženské áčko ještě vylepšilo včerejší výsledek a vybojovalo skvělé 5. místo, béčko tentokrát devatenácté.


Vojtěch Netuka | 14.5.2019

zpětzpět