První štafetové body rozděleny

První letošní štafety se běžely již tradičně v neděli po Jarním poháru na Stříbrňáku. Pořadatelé z OK99 připravili závod ve známém terénu kousek od Hradce (hlavní přednost této akce), který opět „překvapil“ neprostupnými hustníky (nechápu, proč už někdo neuklidí ty prořezané stromky), pravidelnou sítí cest (ty jsou fajn, protože se po nich dají obíhat ty hustníky) a potoky vydatně zásobenými vodou po jarním tání (opět platilo: první jarní závod = první letošní koupel).

Ale abychom pořadatelům nekřivdili, je nutné dodat, že letos použili méně oběhnou část lesa směrem k hájovně U Dvou šraňků, kde to bylo místy moc hezké (rozumějte dalo se tam běžet bez škobrtání či ohýbání se do předklonu). Když se k tomu přičte slunečné počasí s teplotami skoro letními, jednalo se o povedený začátek klubové sezóny.

První mužská štafeta běžela v improvizovaném složení, nejlépe byla po třetím úseku na 10. místě a ultravytrvalec Smíťa (v sobotu H21A + dojíždění na závody na kole) nakonec finišoval čtrnáctý (diváci jistě ocenili jeho souboj na fáborcích). Druhá štafeta vybojovala alespoň malé vítězství v podobě předávky před hromadným startem.

Áčková štafeta žen vybojovala první (a doufejme, že ne poslední) letošní bednu. Ale nepředbíhejme. Verča to solidně rozběhla a předávala v kontaktu se závodnicemi před ní. Na druhém úseku se představil náš tajný trumf:-), Pavla, a hned z toho byl nejrychlejší čas na nefarstovaném úseku a čelo závodu na dohled! Přitom se málem sama připravila o zasloužený obdiv všech přítomných, protože chtěla dobrovolně běžet ve druhé štafetě. Ještě že jsme jí tam nepustily:-) Zuzka vytvořila na nejdelším úseku slibnou medailovou pozici a Marťa už to nějak doklepala do cíle. Druhá štafeta po vyrovnaných výkonech ukořistila tři bodíky do celkového hodnocení, což je příslib do dalších závodů, kde budeme moct stavět tři štafety s ambicemi pravidelně sbírat body.

H21

1.  Tampereen Pyrintö (1. úsek Míca)

14. SHK A (Heppy, Šába, Vask, Smíťa)

32. SHK B (Míra, LuDu, Kolík, Karel)

D21

1.  LPU A

3.  SHK A (Verča, Pavla M., Zuzka, Marťa)

13. SHK B (TePe, MaTo, Kája, Míša)


Martina Hepnerová | 19.3.2012

zpětzpět