MČR Trail-O, Train-O, Temp-O

http://www.dobruska.cz/kob/trail2013/

http://www.trailo.cz/aktuality/konecne-disciplina-pro-opravdu-lenive/

 

S Bobanem jsme vyrazili na netradiční a asi i první a poslední závod svého druhu Train-O.

Nevěděli jsme ale, že stíháme ještě i závod MČR Temp-O, kde nás čekalo 7 sérií po čtyřech časových kontrolách. Hned první kontrolu jsme oba zkazili, měli jsme určit kontrolu na soše. Na jednu jsme sice koukali, kontrola u ní taky stála, ale správně měla být na soše za našimi zády, takže Z. S dalšími už jsem se popral, Bob už hůř. Na dalším stanovišti jsem udělal 2 chyby, protože park byl zasypaný listím a nezaměřil jsem přesně místa, kde stály kontroly. Pak přišel na řadu pomník na kupce obsypané kontrolama, tam přišla moje poslední chyba na kontrole, která byla na straně kupky a ne na její patě. Další chyták připravil Lešťa na dalším stanovišti, kde jsme všechny kontroly na mapě měli za zády a měli všechny označit jako Z, i když bychom si podobnost v mapě paralelně našli. Potom jsme na tom samém místě dostali mapy s kontrolami před námi. Jedno stanoviště  u obrubníku oprotestoval Libor Forst, ale dalo se poznat, co tím chtěl Lešťa říct, škoda, že byla mapa v malém měřítku nečitelná a popisy trochu pomotané. Poslední série se při troše soustředění dala krásně najít.

V Tempo Boban předstihl 9 "závodníků" a já byl celkově 4. za italem Remo Madelou, polákem a Pavlem Dudíkem. Takže 2. čech.

 

Přesunuli jsme se na nádraží a čekali, co se bude dít. Přijel vlak s první várkou nadšených cestujících. Nasedli jsme tedy. Každý dostal asi metr dlouhou mapu v měřítku 1:5000 a vlak se rozjel. Za úkol jsme měli poznat, jestli kontroly z mapy jsou správně umístěné i v terénu podél trati Dobruška - Opočno nejprve z jedné a při zpáteční cestě z druhé strany. To se povedlo Bobanovi bez chyby, jako by byl ve vlaku jako doma, já udělal jednu chybu.

K výsledku se počítala ještě poslední časovka z Tempa, tak mi to stačilo na druhé místo za nechybujícím italem. Boban tentokrát 11., i když si zaslouží pochvalu, bez chyby mělo vlak jen 5 lidí.

 

V neděli jsem vyrazil sám do lesa u Mělčan a dostal jsem diplom za 1. místo na MČR Trail-O, protože jsem s náskokem 2 bodů všechny porazil. Více možná příště nebo na výročce.

 

Lešťo a Roberte díky


Míra | 13.10.2013

zpětzpět