Skupina mladých dospělých


Takový pěkný áčka

Vojtěch Netuka | 7.5.2018

Pokud člověk v sobotu dopoledne přetrpěl klasickou zácpu na Jižní spojce a v pořádku a zavčas dorazil do Hostomic u Dobříše, čekal ho první letošní celostátní víkend v typickém brdském terénu za krásného májového počasí. Prostě takový pěkný áčka...
V sobotu se začínalo krátkou. Flaškovi se tratě povedly, provedl nás několika typy terénu - chyby se dělaly jak v kamenných polích, tak i v závěrečné hustníkové pasáži. Z naší skupiny se nejvíce dařilo Nikole, která i přes dvě chybky ve střední pasáži obsadila 4. místo v D18A. Honza v juniorech sice pokazil pasáž mezi pátou a sedmou kontrolou, ve zbytku trati si však spravil chuť díky spolupráci se závodníky startujícími za ním (16. místo). Vojta v H21A před závodem myslel na TOP 20, nakonec to těsně nevyšlo a po pár zaváháních a pomalejším běhu skončil třiadvacátý.
Nedělní klasika od TomLanda byla poctivá; člověk při závodě skoro nevyužil cestu a musel tak neustále hledat optimální trasu terénem. Chuť si po sobotě spravila Nikča, která celou trať sváděla těsný souboj se svými konkurentkami, rychlý závěr trati jí nakonec přinesl zasloužené vítězství o 7, resp. 12 sekund. Velmi spokojen byl se svým výkonem Honza, který podle svých slov zaběhl nejčistčí klasiku za poslední léta - výsledkem bylo 9. místo. Vojta bojoval s pánskou klasikou, doběhl a byl rád, že je rád (45. místo).




zpět

Komentáře k článku

Jméno:
Komentář: