Závody pořádané naším klubem


Český pohár štafet

10.9.2011 (Smržov)

oficiální web závodu

    :: Ve sprintu byli nejlepší Šárka Svobodná (DKP) a Štěpán Holas (SJC)

    Můžete se podívat na výsledky sprintu (mezičasy zde). Kategorii žen vyhrála Šárka Svobodná z Kotlářky Praha, těsně druhá byla Dana Šafka-Brožková (SJC) a třetí Monika Topinková (PHK). 4.Duchová (LPU), 5.Wisniewská (PL1), 6.Bochenková (SJC). Ani v mužích nevyhrál největší favorit, když první místo obsadil Štěpán Holas (SJC), druhý byl Miloš Nykodým a třetí Adam Chromý (oba ZBM). 4.Zbranek (ASU), 5.Fodor (TUR), 6.Kamenický (LPU). Gratulujeme!

     

    Je po závodech. Doufáme, že se Vám líbily a pokud jste našli smítko, či dvě, příště snad bude lépe. Na celostátní úrovni se s námi můžete potkat příští rok při dvojzávodu žebříčku B ve Chvalči, kde jsme v roce 2005 pořádali Mistrovství ČR štafet a klubů.

     


    12.9.2011


    :: Štafety vyhrály ženy z Lokomotivy Pardubice a muži Žabovřesk Brno

    Můžete se podívat na výsledky štafet (mezičasy zde). V kategorii žen zvítězily závodnice z Pardubic (Knapová, Zvěřinová, Duchová) těsně před Jičínem (Uvizlová, Bochenková, Šafka-Brožková). Třetí místo obsadily Žabovřesky Brno (Indráková, Hlavová, Kabáthová). V mužích to byla jasná záležitost favorizovaných Žabovřesk Brno (Palas, Chromý, Nykodým). O další pozice se na posledním úseku strhla bitva mezi několika finišmeny, z nichž se na druhé místo prosadilo OK99 Hradec Králové (Panchártek, Kamenický, Kubát) a na třetí, k radosti nás pořadatelů, „domácí“ tým Slávie Hradec Králové (Hepner, Komanec, Šmehlík). Gratulujeme! Na fotogalerii ze závodu se můžete podívat zde.

     


    12.9.2011

     

    :: Soupisky

    Prosíme štafety, aby do osmi hodin večer nezapomněly v přihláškovém systému OB Haná vyplnit soupisky! Při jejich zadávání věnujte pozornost správně vyplněným číslům čipů, aby sobotní přenos mezičasů i vyčítání v cíli probíhaly hladce. V sobotu na shromaždišti opravdu jen vyjímečné změny soupisek. Díky za spolupráci.

     


    9.9.2011


    :: Seznam plateb

    za štafety, sprint a ubytování naleznete zde. Příchozí platby na účet, máme ze středy 7.9.

     


    7.9.2011


    :: Šafka-Brožková nebo Duchová; Nykodým nebo Dwojak?

    A co lze čekat od závodu ve sprintu, do kterého nastoupí i tři závodníci, kteří běželi finále na letošním Mistrovství světa ve Francii? V ženách je přihlášena téměř kompletní česká špička. Mistrovství ČR v Boskovicích mohlo minulý týden poměrně věrně zobrazit aktuální formu a největší ambice tak mohou mít všechny medailistky, to znamená Dana Šafka-Brožková (SJC), Iveta Duchová (LPU) a Šárka Svobodná (DKP), v popředí výsledků by se mohly umístit i Martina Zvěřinová (LPU), Monika Topinková (PHK), Martina Spurná (PGP) nebo polská reprezentantka Hanna Wisniewská. V mužích se na elitní trať vydá oproti ženám pouze jeden zástupce reprezentantů z Francie - Adam Chromý (ZBM). Mezi největší favority ale zřejmě patří čtvrtý z minulého týdne – Miloš Nykodým (ZBM) a polský reprezentant Wojciech Dwojak. Ve výborné formě jsou letos i Pavel Hradec (TUR) nebo Martin Poklop (SSU), černými koni můžou být Štěpán Holas (SJC) a Vojta Král (SSU).

     


    8.9.2011


    :: SJC nebo LPU (D21); ZBM nebo SSU (H21)?

    Všechny důležité informace jsou již k dispozici, těsně před závody  je možné představit favority v hlavních kategoriích. V ženských štafetách to byla v jarní sezóně záležitost dvou týmů, které mají v českém poháru štafet shodný počet bodů a větší náskok před dalšími. Prvním je Lokomotiva Pardubice (Zvěřinová, Duchová, Knapová a další), druhým potom Sportcentrum Jičín (sestry Brožkovy, Bochenková,...). V mužích je situace vyrovnanější a navíc u kratších štafet je větší možnost překvapení. Nicméně za předpokladu, že většina závodníků se bude skládat z účastníků přihlášených na sprint, se zdá nejsilnější družstvo, které aktuálně vede i žebříček – Žabovřesky Brno (Chromý, Nykodým, ...). Velmi silná je i stabilní sestava Severky Šumperk (bratři Královi, Poklop). Mezi další adepty určitě patří širší základna, kterou disponuje TJ Turnov (patrně bez Dlabaji), nebo Lokomotiva Pardubice, černým koněm závodu může být štafeta Slask Wroclaw (včetně Dwojaka).

     


    8.9.2011


    :: Startovky na sprint a štafety

    po kategoriích i po oddílech naleznete v sekci startovky.

     


    7.9.2011


    :: Přehled ubytování

    kdo, kde, včetně mapek a kontaktů na ubytovatele najdete zde.

     


    7.9.2011


    :: On-line mezičasy od Racomu

    V průběhu závodu budou pro závodníky dostupné on-line mezičasy lokálně přes wi-fi Racom-SPLITS na adrese 192.168.141.195 a na internetu na http://splits.racom.eu .

     


    7.9.2011

     

    :: Pokyny pro závodníky

    včetně délek tratí, plánků příjezdu, parkování a arén

    - štafety - PDF, Word

    - sprint - PDF, Word

     


    7.9.2011

     

    :: Parametry tratí

    - štafety

    - sprint

     


    7.9.2011


    :: Seznam přihlášených

    - štafety dle kategorií a oddílů

    - štafety dle kategorií a startovních čísel

    - sprint dle kategorií (D21 a H21 včetně rozdělení podle rankinku)

     


    6.9.2011

     

    :: Rozhovory se staviteli

    O stavbu tratí se postarali Martina a David Hepnerovi (SPRINT) a Michal Jedlička (ŠTAFETY). Zajímá Vás, čím by mohl být zajímavý sprint? V jakém terénu se odehraje? Jaké obutí zvolit? Případně jak rychle poběží ti nejlepší? Nejen to se dozvíte v rozhovoru s Martinou. A co štafety? Jak rychlý běh bude terén umožnovat? A co stavitel jako nedávný reprezentant říkal na tratě Mistrovství světa ve Francii? Na to vše a ještě na víc odpovídal Jedla.

     


    31.8.2011

     

    :: Mapy a fotogalerie

    Byla aktualizována sekce mapy, plány, fotky. Nyní je zde možno nalézt mapu se zakreslením závodních prostorů, fotografie terénu štafet i sprintu, staré mapy prostoru sprintu (Jaroměř - 1994, Sady - 1988)  i ukázky z nových map.

     


    16.8.2011

     

    :: Zveřejněny rozpisy

    V sekci rozpis najdete ke stažení rozpis závodu štafet a závodu ve sprintu.

     


    6.6.2011

     

    :: Novopleský les

    Více informací o prostoru závodu štafet je zde. ("...Lesův na panství Smiřickém, přední a hlavní, kterýž sobě pan Trčka za přední klenot pokládal, slove les Rasošky, v němž spanilého a na výbor vzrostlého dříví všelijakým potřebám i na stavení jako borového, smrkového a dubového jest...")

     


    4.12.2010

     

    :: Stránky závodu spuštěny

    Vážení závodníci! Rádi bychom Vás přivítali na stránce našich dvou závodů. Tím prvním bude 5.kolo HI-TEC Českého poháru štafet, které se bude konat v sobotu 10.září dopoledne s centrem ve Smržově. Kromě bodů do dlouhodobého žebříčku je to předposlední šance kvalifikovat oddílovou štafetu či štafety na Mistrovství České republiky (8.října). Ten samý den odpoledne pak proběhne 4.kolo Sprint cupu v centru Jaroměře. Týden po Mistrovství ČR v Boskovicích to bude poslední letošní celorepublikový závod ve sprintu. Těšíme se na Vás!

     


    4.11.2010



    zpět